Oznamy na nedeľu Zoslania Ducha Svätého (20.5.2018)

Slávime nedeľu Zoslania Ducha Svätého. Dnešnou nedeľou sa končí veľkonočné obdobie, od zajtra sa budeme modliť modlitbu Anjel Pána.
Dnes popoludní od 13.30 do 14.30 budú mať vo farskom kostole nácvik pred prvým sv. prijímaním deti z 5. A 6. ZŠ na Dlhých Honoch a Bezručovej. Účasť všetkých je nutná.
Dnes popoludní od 14.30 sa uskutoční na Mierovom námestí 3. ročník podujatia Deň rodiny v Trenčíne“. Ste srdečne pozvaní.
V sobotu od 10.00 do 11.00 vo farskom kostole budeme spovedať prvoprijímajúce deti a ich príbuzných. O 11.00 budú mať nácvik na prvé sv. prijímanie deti zo 7. ZŠ na Hodžovej ulici. Po sv. spovedi si deti v náukovej miestnosti vyzdvihnú rovnošatu k slávnosti prvého sv. prijímania.
Na budúcu nedeľu vo farskom kostole o 9.00 budú mať prvé sv. prijímanie deti zo ZŠ na Hodžovej ulici a o 11.00 deti zo škôl na Dlhých Honoch a Bezručovej. Prosíme, aby ste nechali priestor na týchto sv. omšiach pre deti a príbuzných. Myslime v modlitbách na naše prvoprijímajúce deti.
Pútnické miesto Skalka pozýva v piatok o 20.00 v rámci projektu „Noc kostolov“ do kláštora na Veľkej Skalke a v sobotu o 15.00 do Diecéznej svätyne na púť ku Guadalupskej Panne Márii.
Birmovanci si môžu na fare vyzdvihnúť DVD z birmovky.
Dnes je pravidelná zbierka na opravy našich kostolov. V tomto roku slávime 250 rokov od posvätenia kaplnky sv. Anny. Pri tejto príležitosti chceme pred kaplnku umiestniť súsošie sv. Anny s Matkou Božou. S pamiatkármi sme už rokovali, sochu sme dali vyrobiť. Dnešná zbierka sa použije na toto dielo. Za vaše milodary vyslovujeme úprimné Pán Boh zaplať. Sv. omša o 9.00 vo farskom kostole je dnes obetovaná za dobrodincov.

Liturgický kalendár:
po: spomienka na Pannu Máriu, Matku Cirkvi
ut: spomienka na sv. Ritu z Cascie, rehoľníčku
št: sviatok nášho Pána Ježiša Krista, Najvyššieho a večného Kňaza
so: spomienka na sv. Filipa Neriho, kňaza