FARSKÉ OZNAMY - DRUHÁ VEĽKONOČNÁ NEDEĽA (24.04.2022)

FARSKÉ OZNAMY – DRUHÁ VEĽKONOČNÁ NEDEĽA (24.04.2022)

Liturgický kalendár:

25.04.pondelokSv. Marek, evanjelistasviatok
29.04.piatokSv. Katarína Sienská, panna a uč. Cirkvi – patrónka Európysviatok
01.05.nedeľaTretia veľkonočná nedeľa

Kto si dnes v kostole pri verejnom vystavení nábožne uctí obraz Božieho milosrdenstva, pomodlí sa Otče náš a Verím v Boha a pridá k tomu nábožný povzdych vzývajúci Božie milosrdenstvo, môže za zvyčajných podmienok získať úplné odpustky. Popoludní o 15.00 hod. bude vo farskom kostole pobožnosť k Božiemu milosrdenstvu pred Najsvätejšou sviatosťou sprevádzaná spevmi nášho farského spevokolu. Ide o jedinečnú príležitosť získať aj spomínané odpustky. Srdečne pozývame!

Budúcou nedeľou vstupujeme do mariánskeho mesiaca máj: vždy, keď sa bude dať, budeme sv. omše v tomto mesiaci končiť spoločnou modlitbou Loretánskych litánií. Povzbudzujeme všetkých – najmä v tomto období – k osobitným prejavom mariánskej úcty.

Na budúcu nedeľu (01. 05. 2022) bude ďalšie synodálne stretnutie v rámci našej farnosti: diskutovať sa bude o témach Ekumenizmus Autorita a spoluúčasť. Podklady na stretnutie si môžete pozrieť na našej farskej internetovej stránke. Stretnutie sa uskutoční v Kostole Notre Dame o 17.00 hod.

CPR Trenčín pozýva slobodných katolíkov vo veku 26 – 38 rokov, ktorí vo viere hľadajú svojho životného partnera na zoznamovacie stretnutie s názvom katRadnde. Podujatie sa uskutoční v pondelok 02. 05. 2022 o 18.00 hod. v priestoroch centra. Ďalšie info a prihlasovací formulár nájdete na stránkach centra.

Všetky deti našej farnosti pozývame na púť do Rajeckej Lesnej, ktorá sa uskutoční v sobotu 14. 05. 2022. Spoločný odchod autobusom bude o 8.00 hod. zo zástavky na Hasičskej ulici smerom k stanici. Program trvá od 10.00 do 16.00 hod. a predpokladaný návrat je okolo 18.00 hod. Účastnícky poplatok je 5 eur. Každý účastník môže priniesť aj obetný dar: tento rok je ním konzerva, ktorá sa bude odovzdávať Diecéznej charite v Žiline. Vaše dieťa môžete prihlásiť v sakristiách našich kostolov, alebo prostredníctvom farského telefónneho čísla (0910 852 349). Bližšie informácie aj tlačivo informovaného súhlasu nájdete na našej internetovej stránke. Tešíme sa na spoločné putovanie!

Napokon oznam od KBS: Drahí bratia a sestry, chceme vám poďakovať za pomoc ľuďom, ktorí utekajú pred vojnou na Ukrajine. Vážime si vašu obetavosť a ochotu. S radosťou vnímame veľké množstvo dobra, ktoré v tejto skúške prejavujete. Na Nedeľu Božieho milosrdenstva vás chceme povzbudiť, aby ste v konkrétnych prejavoch milosrdenstva voči našim bratom a sestrám vytrvali. Nenechajte sa nikým znechutiť, ani pomýliť. Boh nehľadí ako človek, nesúdi podľa logiky mocných tohto sveta, ale zhliada na úbohých a počuje hlas strápených. Ani my nestraťme súcit s trpiacimi a nezatvorme si pred nimi svoje srdcia. Pomáhajme naďalej, a to nielen materiálne, ale aj ľudsky, záujmom, prihovorením sa, prijatím ute čencov do našich spoločenstiev. Buďme naozaj milosrdní ako je milosrdný náš Nebeský Otec. K tomu vám žehnajú vaši biskupi Slovenska!

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Trenčín, Mariánske námestie 2, 911 01 Trenčín, 032 743 32 76, 0910 852 349