FARSKÉ OZNAMY XXII. nedeľa v cezročnom období

FARSKÉ OZNAMY XXII. nedeľa v cezročnom období

LITURGICKÝ KALENDÁR

Pondelok29. 8.Mučenícka smrť sv. Jána KrstiteľaSpomienka
Sobota3. 9.Sv. Gregor Veľký, pápež a učiteľ CirkviSpomienka
NEDEĽA4. 9.XXIII. v cezročnom období
  • Od pondelka budú opäť bývať  sv. omše v pracovné dni v kostole Notre Dame o 17,oo h.
  • Vo štvrtok je deň modlitieb za duchovné povolania. Vo farskom kostole bude o 15,oo h. pobožnosť pred vystavenou Oltárnou Sviatosťou.
  • Tento týždeň je prvý piatok v mesiaci. Spovedať budeme asi 45 minút pred sv. omšou. V tento deň bude celodenná poklona Najsvätejšej sviatosti oltárnej v kostole Notre Dame.  Pozývame na sv. spoveď  najmä žiakov a študentov, nakoľko sa blíži začiatok nového školského roka. V piatok po sv. omši o 16,oo h. vo farskom kostole bude prvopiatková pobožnosť pred vystavenou Sviatosťou Oltárnou a požehnanie.
  • Na prvú sobotu bude vo farskom kostole o 8,oo h. mariánska pobožnosť – Fatimská sobota. Po jej skončení bude veľká brigáda upratovania farského kostola a jeho okolia, nakoľko sa blíži výročie jeho posvätenia. 
  • V nedeľu bude pravidelná celodenná poklona Najsvätejšej sviatosti v kostole sv. Anny. Adorácia končí o 17, 3o h.  
  • Oznamujeme, že sviatosť manželstva chcú prijať: Peter Uher, bývajúci v Trenčíne, Nábrežná 1633/1 a Marina Brňáková, bývajúca v Oravskej Lesnej, Lehotská 867. Ak je niekto, kto by vedel o akejkoľvek prekážke, pre ktorú by nemohli sviatosť manželstva prijať, je povinný to ohlásiť na farskom úrade.
  • Pripomíname podujatia na ktoré sme pozvaní :

 – 31. augusta, Centrum pre rodinu, pozýva do záhrady na Farskej 12, na Večer s literatúrou

– Farský úrad v Žarošiciach v dňoch 3., 7., 10., 11., a 13. septembra na mariánsku púť

– 11. septembra, 19,3o h., Beňadik, neinvestičný fond a Farský úrad Skalka nad Váhom vás pozývajú na Mariánsky benefičný koncert, ktorý sa bude konať v kostole u Piaristov.

– Mons. Dušan Argaláš, náš rodák a dekan – farár vo farnosti Topoľčany nás pozýva na Mariánsku púť do Topoľčian, v dňoch 1. – 4. septembra 2022. Program púte je na výveske.

  • Cestovná kancelária Noe travel vás pozýva na púť do Medžugoria na narodeniny a meniny Panny Márie a Povýšenie sv. Kríža 7.9. – 13.9.2022. Cena 315 €.