FARSKÉ OZNAMY XXIII. nedeľa v cezročnom období

FARSKÉ OZNAMY XXIII. nedeľa v cezročnom období

LITURGICKÝ KALENDÁR

STREDA 7. 9.Sv. Marek Križin, Melichar Grodziecki, Štefan Pongrácz, kňazi a mučeníciSpomienka
ŠTVRTOK 8. 9.NARODENIE PANNY MÁRIESviatok
NEDEĽA 11. 9.XXIV. v cezročnom období
  • Dnes sa koná pravidelná celodenná poklona Najsvätejšej sviatosti v kostole sv. Anny. Adorácia končí o 17.30 h.  
  • Zajtra je začiatok školského roka. O 9.00 bude v kostole Notre Dame  svätá omša  pre deti základnej cirkevnej školy a o 10.00  aj pre študentov PaSA. Vo farskom kostole bude slávnosť na začiatku školského roka v nedeľu, 11. 9. o 11.00 h. Srdečne vás pozývame.
  • V stredu, 7. 9., v predvečer sviatku Narodenia Panny Márie bude večer o 18.00 hod. vo farskom kostole slávnostná vigília, na ktorú vás srdečne pozývame.
  • Vo štvrtok  8. 9.  je sviatok Narodenia Panny Márie. Budeme mať hodovú slávnosť. Zároveň je v tento deň výročná poklona Sviatosti Oltárnej v našej farnosti. Poklona začne o 10.00 h a končí po modlitbe sv. ruženca požehnaním.  Prosíme, aby ste si vo farskom kostole rozdelili služby pred vystavenou Sviatosťou. Slávnostná sv. omša vo štvrtok  bude vo farskom kostole 18.00 a po nej zasvätenie našej farnosti Panne Márii. V kostole Notre Dame bude sv. omša iba ráno o 7.00, sv. omša o 17.00 hod. nebude.  Pri sv. omši vo farskom kostole bude hodová zbierka. Za vaše milodary vám úprimne ďakujeme.
  • Prosíme šikovné gazdinky o napečenie koláčikov na agapé, ktoré bude po sv. omši pred kostolom. Srdečne všetkých pozývame na hodovú slávnosť…
  • Vo štvrtok máme aj kňazskú rekolekciu v Trenčianskej Turnej. Začne o 9.00 h poklonou pred Sviatosťou Oltárnou  a rekolekčná sv. omša bude o 9.30 h.
  • Začíname prípravu dospelých na prijatie sviatosti krstu a prípravu pokrstených dospelých na prijatie sviatosti Eucharistie. Záujemcovia sa môžu prihlásiť do konca septembra na fare. 
  • Oznamujeme, že sviatosť manželstva chcú prijať: Peter Uher, bývajúci v Trenčíne,  a Marina Brňáková, bývajúca v Oravskej Lesnej. Ak je niekto, kto by vedel o akejkoľvek prekážke, pre ktorú by nemohli sviatosť manželstva prijať, je povinný to ohlásiť na farskom úrade.
  • Pripomíname podujatia na ktoré sme pozvaní :

– Farský úrad v Žarošiciach v dňoch 3., 7., 10., 11., a 13. septembra na mariánsku púť.

– 11. septembra, 19.30 h, Beňadik, neinvestičný fond a Farský úrad Skalka nad Váhom vás pozývajú na Mariánsky benefičný koncert, ktorý sa bude konať v kostole u Piaristov.

  • Cestovná kancelária Noe travel vás pozýva na púť do Medžugoria na narodeniny a meniny Panny Márie a Povýšenie sv. Kríža 7.9. – 13.9.2022. Cena 315 €. 
  • Členovia SSV, patriaci do skupiny v predajni spolku v Trenčíne, si môžu vyzdvihnúť členské podiely na rok 2023 v predajni. Členský poplatok na rok 2023 je 8 €. Noví záujemcovia o členstvo nájdu informácie na stránke www.ssv.sk alebo v predajni spolku na Mierovom nám.