FARSKÉ  OZNAMY V. NEDEĽA  CEZ ROK

FARSKÉ  OZNAMY V. NEDEĽA  CEZ ROK

LITURGICKÝ KALENDÁR

Pondelok6. 2.Sv. Pavol Miki a spoločníci, mučenícispomienka
Streda8. 2.Sv. Jozefína Bakhita, pannaspomienka
Piatok10. 2.Sv. Školastika, pannaspomienka
Sobota11. 2.Preblahoslavená Panna Mária Lurdskáspomienka
NEDEĽA12. 2.VI. NEDEĽA CEZ ROK 
  • Dnes bude celodenná adorácia v kostole sv. Anny. Adorácia začína po rannej sv. omši a končí pobožnosťou s požehnaním, so začiatkom o 17,30 h. Srdečne vás pozývame na tiche stretnutie s eucharistickým Kristom.
  • „Slovenská katolícka charita pozýva 8. februára, v stredu, veriacich k modlitbe a to pri príležitosti liturgickej spomienky sv. Bakhity. Svätý Otec František vyhlásil tento deň za Medzinárodný deň modlitby a povedomia o obchodovaní s ľuďmi. Modlitbové pásmo sa bude vysielať na Rádiu Lumen o 21.00 hodine.“  
  • V dňoch od 1.8. do 6.8.2023 sa v Lisabone uskutočnia Svetové dni mládeže za účasti pápeža Františka. Registrácia slovenských účastníkov vo veku od 15 do 30 rokov je spustená na stránke https://svetovednimladeze.sk/prihlasovanie/, kde záujemcovia nájdu aj ďalšie bližšie informácie. Cena balíka pútnika na SDM je 310 eur. Za Nitriansku diecézu pôjde autobus, ktorého cena sa predbežne pohybuje okolo 305 eur (cesta tam aj späť). Účastníci sa môžu prihlasovať na spomínanej stránke do konca mája, kedy sa registrácia ukončí.
  • 11. februára je spomienka na Lurdskú Pannu Máriu. Je to svetový deň chorých. Je dlhoročným zvykom v našej farnosti v tento deň udeľovať chorým a starým sviatosť pomazania chorých. Sviatosť pomazania chorých budeme vysluhovať pri všetkých sv.omšiach v piatok, 10. 02. Túto sviatosť môžu prijať naši starší bratia a sestry alebo vážne chorí, ktorí sú v posväcujúcej milosti, teda po svätej spovedi.
  • Vo štvrtok bude vo farnosti Trenčín – Juh pravidelná rekolekcia kňazov nášho dekanátu. Začne o 9,oo h. adoráciou a po nej sv. omša. Po sv. omši pracovné stretnutie na farskom úrade.
  • V stredu 8.2. bude o 16:00 vo farskom kostole slávená svätá omša pri príležitosti 257. výročia úmrtia Jozefa Iležházyho, ktorý je pochovaný s rodinou v krypte kostola.