FARSKÉ  OZNAMY ZOSLANIE DUCHA SVÄTÉHO

FARSKÉ  OZNAMY ZOSLANIE DUCHA SVÄTÉHO

    LITURGICKÝ KALENDÁR

Po:29. 05.Preblahoslavenej Panny Márie, Matky CirkviSpomienka
Št.:01. 06..Nášho Pána Ježiša Krista, Najvyššieho a večného kňazaSviatok
So.:03. 06.Sv. Karol Lwanga a spoločníciSpomienka
NE.:04. 06.IX. cez rok – NAJSVÄTEJŠIA TROJICA 
  • Končíme Veľkonočné obdobie. Od pondelka sa opäť budeme modliť Anjel Pána… Vyslovujeme úprimné poďakovanie všetkým, za dôstojné slávenie veľkonočného trojdnia a sviatkov. Zvlášť organistom a speváckym zborom vo farskom kostole aj v Notre Dame. Aranžérom za krásnu kvetinovú výzdobu…miništrantom, skupinám upratovačiek, dobrovoľníkov aj všetkých, ktorí ste zo svojich prostriedkov podporili chod kostolov a farnosti. Zmŕtvychvstalý a v nás žijúci Kristus nech je vašou odmenou.
  • Ďakujeme pani katechétkam, pani organistke so zborom, miništrantom i rodičom, za prípravu a  dôstojný priebeh slávnosti prvého svätého prijímania detí, minulú nedeľu. Rodičia detí zo ZŠ 7 darovali na potreby farnosti 230 € a rodičia škôl: ZŠ Dlhé Hony, Bezručova a Futurum 240 €, za čo im v mene všetkých úprimne ďakujem
  • Tento týždeň je prvý piatok v mesiaci. Spovedať budeme asi hodinu pred sv. omšou. V kostole Notre Dame bude pravidelná adorácia a po sv. omši vo farskom kostole pobožnosť k Božskému Srdcu.
  • Vo štvrtok je deň modlitieb za duchovné povolania. Pred sv. omšou vo farskom kostole bude pred sv. omšou adorácia a pobožnosť.
  • V sobotu bude vo farskom kostole o 8,00 hod. mariánska pobožnosť a sv. omša.
  • Do konca júna je možné prihlásiť sa k príprave NA BIRMOVKU, ktorú plánujeme na budúci rok. Vyplnené a podpísané prihlášky, ktoré si môžete  stiahnuť na našej internetovej stránke treba odovzdať najneskôr do 25. 06. 2023 na farskom úrade v čase úradných hodín.
  • ZBIERKA na katolícke masmédia v našej farnosti: 550,00 €
  • Centrum pre rodinu Trenčín pozýva v nedeľu 4.6.2023 na Krížovú cestu rodín do Dolnej Poruby. Začiatok, resp. zraz bude pri kostole sv. Martina v Dolnej Porube o 13:55.
  • Pútnické miesto Skalka pri Trenčíne Vás pozýva na podujatie NOC KOSTOLOV, ktoré sa uskutoční v piatok 2. júna 2023 v areáli kláštora na Veľkej Skalke. Program: 19.00 divadelná hra Sv. Andrej – Svorad a zbojníci v podaní mladých zo Skalky, 20.00 koncert skupiny KAPUCÍNI
  • Rímskokatolícka cirkev, biskupstvo Nitra vyhlasuje výberové konanie na obsadenie funkcie riaditeľa/riaditeľky Strednej odbornej školy pedagogickej sv. Andreja Svorada a  Benedikta, ul. 1. mája 7, 911 01 Trenčín a výberové konanie na obsadenie funkcie riaditeľa/riaditeľky Základnej školy s materskou školou sv. Andreja – Svorada a Benedikta, ul. Braneckého 4, 91 01 Trenčín.