VEĽKONOČNÝ VINŠ A POĎAKOVANIE

VEĽKONOČNÝ VINŠ A POĎAKOVANIE

Milí naši farníci!

Keď sme opäť našli v slávení Veľkej noci hĺbku a význam všetkého toho, čo je za normánych okolností súčasťou nášho každodenného kresťanského života, zo srdca Vám vyprosujeme úprimnú radosť a žasnutie nad tým, čo živý Pán koná nad nami a v nás. Aj keď nás o túto veľkonočnú radosť a optimizmus túžia obrať mocnosti temnosti, vedomie, že Kristus nad nimi zvíťazil nech nás vždy pohýna ďalej…

Požehnanú Veľkú noc a posvätné Veľkonočné obdobie Vám všetkým!

Nemôžeme sa dostatočne poďakovať dobrému Pánu Bohu za milosť, že sme po dlhej dobe mohli opäť vidieť viacerých z vás počas slávenia najdôležitejších dní našej viery na posvätných miestach nášho spoločenstva. No ďakujeme vám za vašu lásku ku Kristovi, ktorá sa takto viditeľne prejavila. A samozrejme aj za tú, ktorej prejavy cítime a cítili sme v duchovnom spojení s vami pri online sláveniach a individuálnom vyslúžení sviatostí a svätenín v uplynulých mesiacoch. Ďakujeme tiež za vaše veľkonočné pozdravy a žičenia.

Ďakujeme aj za všetku podporu chodu našich posvätných budov, veľkonočnej výzdoby vo všetkých chrámoch našej farnosti a mnoho iného. Ďakujeme všetkým, ktorí venovali veľa času, energie i prostriedkov, aby pripravili pre spojených s nami cez internet krásne slávenia po hudobnej, estetickej, no najmä duchovnej stránke, čo je najdôležitejšie a bez ich duchovnosti a viery by to nešlo. Vďaka za ich obetavosť, nezištnosť a nadšenie, s ktorým pridali ruku k službe. Ďakujeme našim rehoľným sestrám z oboch komunít za ich povzbudivú prítomnosť a službu pri veľkonočných sláveniach v Kostole Notre Dame i vo farskom kostole. Ďakujeme duchovnému otcovi gréckokatolíckej farnosti tu v Trenčíne, Igorovi Cingeľovi, za obetavú a radostnú službu počas sviatkov pre Kostol sv. Anny a voláme: Christos voskrese! Gratulujeme našim novopokrsteným, vítame ich do nášho spoločenstva Kristových nasledovníkov a vyprosujeme vernosť Kristovi a jeho Cirkvi.

Napokon dávame do vašej pozornosti aj možnosť individuálne prijať sviatosti počas súkromnej návštevy kostolov v nasledujúcich dňoch – viac nájdete v článku “INDIVIDUÁLNA NÁVŠTEVA KOSTOLOV A VYSLÚŽENIE SVIATOSTÍ”.

Ešte raz: požehnanú Veľkú noc všetkým! Bohu a vám vďaka!

Vaši kňazi+!