FARSKÉ OZNAMY - NAJSVÄTEJŠEJ TROJICE (30. 05. 2021)

FARSKÉ OZNAMY – NAJSVÄTEJŠEJ TROJICE (30. 05. 2021)

1. 6.utorokSv. Justína, mučeníkaspomienka
3. 6.štvrtokNajsvätejšieho Kristovho tela a krvislávnosť
5. 6.sobotaSv. Bonifáca, biskupa a mučeníkaspomienka
6. 6.nedeľaDesiata nedeľa v Cezročnom období

Centrum pre rodinu Trenčín pozýva všetky deti do svojej záhrady na premiéru divadelného predstavenia Včielka Mája v podaní Mestského divadla Trenčín, ktoré sa uskutoční dnes (30. 5. 2021) od 15.00 hod.

Nasledujúci týždeň je prvopiatkový: spovedáme približne 45 min. pred sv. omšami; vo štvrtok bude adorácia za duchovné povolania od 15.00 hod. vo farskom kostole; na prvú sobotu bude fatimská pobožnosť od 8.00 hod. vo farskom kostole a na budúcu nedeľu bude v Kostole Notre Dame prvonedeľná adorácia – začne sa po sv. omši o 10.00 hod. a ukončená bude o 17.30 hod.

Vo štvrtok je prikázný sviatok Najsvätejšieho Kristovho tela a krvi. Večerné sv. omše v stredu (16.00 hod. vo FK a 17.00 hod. v ND) budú už z tejto slávnosti. V deň slávnosti budú sv. omše ako v týždni: 7.00 hod. a 8.30 hod. v ND, 16.00 hod. vo FK a 17.00 hod. opäť v ND. V deň slávnosti môžeme za nábožnú účasť pri spevu hymnu Ctíme túto sviatosť slávnu, získať úplné odpustky za obvyklých podmienok (sv. spoveď, sv. prijímanie, modlitba na úmysel Sv. Otca). Procesia s Najsvätejšou sviatosťou bude v nedeľu pri sv. omši o 9.00 hod. vo farskom kostole.

Oznamujeme, že od zajtra je možné prihlásiť sa k príprave na birmovku, ktorú plánujeme na budúci rok. Prihlásiť sa môžu všetci tohtoroční deviataci zo ZŠ, kvartáni z 8. ročných gymnázií a prípadne aj starší. Podmienkami sú samozrejme, že boli pokrstení, prijali prvé sv. prijímanie a reálne žijú buď na území našej farnosti alebo Farnosti Trenčín – Juh. Tí, ktorí bývajú na území iných farností budú, žiaľ, odmietnutí, no odporúčame im obrátiť sa na pána farára v mieste bydliska. Vyplnené a podpísané prihlášky, ktoré si môžete vyzdvihnúť v našich kostoloch alebo stiahnuť na našej internetovej stránke treba odovzdať najneskôr do 25. 06. 202 na farskom úrade v čase úradných hodín.

Takisto oznamujeme, že dospelí, ktorí majú záujem prijať v budúcom roku iniciačné sviatosti (krst, birmovanie, sv. prijímanie) sa do konca júna môžu prihlásiť k prírave. Tá by mala začať na jeseň. Prihlásiť sa je potrebné osobne na farskom úrade v čase úradných hodín.

KBS prosí o zverejnenie nasledovného oznamu: Povzbudzujeme tých, ktorí sa v rámci sčítania obyvateľov nestihli elektronicky sčítať, aby tak urobili s pomocou asistentov, a nezabudli pritom uviesť svoje vierovyznanie. Asistované sčítanie prebieha do 13. júna, a to dvoma spôsobmi: Možno prísť osobne na miesto zriadené obecným/mestským úradom, a tam sa sčítať (čo je najlepšie). Alebo možno zavolať na obecný/mestský úrad a požiadať, aby k vám prišiel mobilný asistent. V takom prípade, samozrejme, treba dať POZOR NA PODVODNÍKOV: ak ste nikoho nevolali, nikto k vám nemá čo chodiť! Ak ste zavolali, musí sa preukázať preukazom asistenta! Služba je úplne bezplatná a vôbec nič sa pri nej nepodpisuje. Samozrejme, vyplnenie údajov sčítania je užitočné pre našu obec/naše mesto, i pre našu Cirkev. Nezabudnite sa preto do 13. júna sčítať, ak ste tak ešte neurobili. Ďakujeme!

Rímskokatolícka cirkev farnosť Trenčín, Mariánske námestie 2, 911 01 Trenčín, 032 743 32 76, 0910 852 349