FARSKÉ OZNAMY - VEĽKONOČNÁ NEDEĽA PÁNOVHO ZMŔTVYCHVSTANIA (17.04.2022)

FARSKÉ OZNAMY – VEĽKONOČNÁ NEDEĽA PÁNOVHO ZMŔTVYCHVSTANIA (17.04.2022)

Liturgický kalendár:

24.04.nedeľaDruhá veľkonočná nedeľa – Božieho milosrdenstva

Dnes konáme pri všetkých sv. omšiach veľkonočnú oferu. Vopred vyslovujeme veľkú vďaku za váš milodar. Večer o 18.00 hod. budú v Kostole Notre Dame slávnostné vešpery na zakončenie Veľkonočného trojdnia.

Nasledujúci týždeň slávime ako oktávu Pánovho zmŕtvychvstania so všetkými osobitnosťami Veľkonočnej nedele.

Zajtra, na Veľkonočný pondelok (18. 04. 2022), budú sv. omše ako v nedeľu až na sv. omšu o 18.30 hod. v Kostole Notre Dame, ktorá nebude. Ostatné sv. omše počas týždňa budú ako zvyčajne.

Na budúcu nedeľu bude vo farskom kostole pri sv. omši o 9.00 hod. požehnaný obraz Božieho milosrdenstva. Pripomíname, že kto si na budúcu nedeľu pri verejnom vystavení v kostole nábožne uctí takýto obraz, pomodlí sa Otče náš a Verím v Boha a pridá k tomu nábožný povzdych vzývajúci Božie milosrdenstvo, môže za zvyčajných podmienok získať úplné odpustky. V našich kostoloch budú v nasledujúcich dňoch k dispozícií plagáty s obrazom Božieho milosrdenstva, ktoré nám daroval istý dobrodinec. Každý kto chce, môže si vziať, prípadne podarovať niekomu, kto sa im poteší. Váš prípadný príspevok bude použitý na výrobu a distribúciu ďalších takýchto plagátov.

Pri Božom milosrdenstve ešte zostaneme: na budúcu nedeľu, 24. 04. 2022, sa uskutoční aj Púť k Božiemu milosrdenstvu v Diecéznej svätyni na Skalke. Začne sa o 15.00 hod. pobožnosťou pri Kaplnke Božieho milosrdenstva a pokračovať bude sv. omšou o 16.00 hod. vo svätyni. Slúžiť ju bude Mons. Peter Beňo, ktorý si v tento deň pripomenie 1. výročie biskupskej konsekrácie.

CPR Trenčín pozýva slobodných katolíkov vo veku 26 – 38 rokov, ktorí vo viere hľadajú svojho ži- votného partnera na zoznamovacie stretnutie s názvom katRadnde. Podujatie sa uskutoční v pondelok 02. 05. 2022 o 18.00 hod. v priestoroch centra. Ďalšie info a prihlasovací formulár nájdete na stránkach centra.

Zo srdca ďakujeme všetkým, ktorí sa obetavo postarali o čistotu a krásnu výzdobu našich kostolov k sláveniu veľkonočných sviatkov, i všetkým, ktorí sa aktívne podieľali na službe počas bohatej veľ- konočnej liturgie, predovšetkým našim spevákom, miništrantom a kostolníčkam. Samozrejme ďaku- jeme aj vám všetkým za účasť a svedectvo sláviaceho spoločenstva, do ktorého vítame našich dvoch dospelých novopokrstených. Katarínu a Dušana. Všetkým žičíme, aby načerpané milosti, radosť a nadšenie vydržali čo najdlhšie!

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Trenčín, Mariánske námestie 2, 911 01 Trenčín, 032 743 32 76, 0910 852 349