FARSKÉ OZNAMY NA  V. VEĽKONOČNÚ NEDEĽU

FARSKÉ OZNAMY NA V. VEĽKONOČNÚ NEDEĽU

LITURGICKÝ KALENDÁR

Pondelok29. 4.Sv. Katarína Sien., panna, uč. Cirkvi, patr. Európyspomienka
Utorok30. 4.Sv. Pius V., pápežspomienka
Streda1. 5.Sv. Jozef, robotníkspomienka
Štvrtok2. 5.Sv. Atanáz, biskup a učiteľ Cirkvispomienka
Piatok3. 5.Sv. Filip a Jakub, apoštolisviatok
Sobota4. 5.Sv. Florián, mučeníkspomienka
NEDEĽA5. 5.VI. VEĽKONOČNÁ NEDEĽA 

V stredu (1.5.) začíname mariánsky mesiac máj. Pred sv. omšou bude pobožnosť k Panne Márii. (sv. ruženec a Loretánske litánie).

Tento týždeň máme prvý štvrtok v mesiaci máj, deň modlitieb za duchovné povolania. Vo farskom kostole bude pred sv. omšou, o 15,00 h., adorácia a modlitby na tento úmysel.

Spovedať pred prvým piatkom budeme asi hodinu pred sv. omšami. V piatok bude pravidelná adorácia v kostole Notre Dame a vo farskom po sv. omši pobožnosť k Božskému Srdcu.

Na budúcu sobotu bude vo farskom kostole o 8,00 h. fatimská pobožnosť a sv. omša.


! MISIE V NAŠEJ FARNOSTI !
( informácie )

Milí farníci, koncom mája, začiatkom júna budú vo všetkých farnostiach nášho mesta, teda aj v tej našej farnosti Trenčín mesto, prebiehať celomestské misie. Deje sa tak opäť po 20 rokoch. V tomto milostivom čase zavítajú do našich farností misionári z rozličných reholí, aby nám svojím bohatým programom sprostredkovali duchovnú obnovu nášho mesta. Pre praktizujúcich a nepraktizujúcich veriacich to bude možnosť prehĺbiť svoj vzťah s Bohom a pre tých, ktorí sa so živým Kristom ešte nestretli, to bude príležitosť prvýkrát zakúsiť neopísateľnú radosť z Božej blízkosti. Do našej farnosti príde tím Kapucínov.

Aby sme tento čas  využili čo najlepšie, chceme vás poprosiť o nasledovnú pomoc:
1) Podporme misie svojou modlitbou. Bez nej to nepôjde. Vzadu v kostole nájdete modlitbu za misie, ktorú si môžete vziať so sebou.
2) Chceme vás poprosiť aj o finančnú pomoc, nakoľko sú misie spojené aj s nemalými výdavkami. Z toho dôvodu bude na budúcu nedeľu zbierka na misie.
3) Chceli by sme oboznámiť o misiách čo najviac ľudí v našom meste, a preto sme vyhotovili plagáty. Budú zverejnené v našich chrámoch, vo výkladoch niektorých obchodov a tiež vo všetkých autobusoch MHD. V prípade, že máte možnosť zverejniť tento plagát vo svojej práci, bytovom dome alebo na inom verejne dostupnom mieste, môžete si tento plagát vziať so sebou opäť vzadu v kostole.

PROGRAM MISIÍ v našej farnosti a v ostatných farnostiach ako aj všetky potrebné informácie o misiách nájdete na stránke: www.misietrencin.sk


Farnosť Trenčín-Opatová pozýva v nedeľu 5.mája 2024 na pobožnosť „Cesta svetla“ (Via Lucis) na kalvárii v Dolnej Porube. Spoločne budeme na zastaveniach krížovej cesty na Bukovine uvažovať o udalostiach od Pánovho zmŕtvychvstania až po zoslanie Ducha Svätého. Pobožnosť sa začne pri Kostole sv. Martina v Dolnej Porube o 14.00 hod. Po jej skončení bude pripravené občerstvenie, hudobný program a hry pre deti. Pozývame vás spoločne prežiť príjemné a požehnané sviatočné popoludnie.  

Bude zabezpečená i autobusová doprava po trase: Kubrá (odchod 13:15 hod.), Opatová nad Váhom (Jednota), Dobrá (zastávka), Trenčianska Teplá (rázcestie-pekáreň), Trenčianske Teplice (aut. stanica), Omšenie (námestie). Prípadne je možné použiť i verejnú autobusovú dopravu (Trenčín – Dolná Poruba príchod ku kostolu v D. Porube 13:53 hod.) alebo osobné autá.

Pozývame rodiny s deťmi na prvý ročník rodinnej akcie s názvom SKALKOHRANIE. Zábavné popoludnie s hrami, scénkami a tvorivými aktivitami sa uskutoční 12. mája v čase 15.00 – 17.00 na Kláštore – v Skalke pri Trenčíne. Témou tohtoročného Skalkohrania bude príbeh biblického Dávida.

Centrum pre rodinu Trenčín ponúka možnosť prežiť výnimočný týždeň na zážitkovo – dobrodružnej plavbe na mori pre otcov s dcérami. Program je založený na vzájomnom prežívaní spoločného času otca s dcérou, s cieľom nájsť novú kvalitu svojho vzťahu. Okrem toho zažijete skutočnú morskú plavbu, oddych, kúpanie v zátokách a krásnu prírodu. Program Otec a dcéra na mori je určený pre dievčatá vo veku 14 – 16 r. a ich otcov. Termín je 28.9. – 5.10.2024. Ostatné informácie nájdete na www.cprtrencin.sk.”